Största väskan!

Väskor är ju bara så himla kul! Jag har hunnit med att göra en hel hög nu och det är fortfarande lika roligt.

Den här har jag inte ritat själv, utan hittat i Lisa Lamms bok ”The bag making bible”. En bra bok som visar hur man gör nästan allt. Lite svårtolkad ibland, för hon syr väskorna i mönstrade tyger, så ibland är det lite svårt att se på bilderna. Men jag har lärt mig mycket och kan utan vidare rekommendera boken.

Jag har gjort om väskan en aning, men inte markant. Det stora utanpåliggande locket på ena sidan har jag tagit bort och satt dit ett blixtlås istället. Tycker att det fungerar bra, för det där locket kändes lite opraktiskt. Sedan har jag gjort en ficka för dator/padda på insidan, men den blev i sladdrigaste laget, faktiskt.

Det svåraste med den här väskan har varit själva monteringen. Syr man bara ihop foder och väska runt blixtlåset hänger fodret lite hur som helst på insidan. Det måste sys ihop med själva väskan och det fick jag göra för hand. Dessutom strök jag mellanlägg (Viledon) på alla delar och även på sömsmån, vilket gör att jag har ganska tjocka kanter överallt. Det funkar, men stör mig lite.

Pärontyget köpte jag billigt på Myrins, för 25 kronor metern och är väldigt förtjust i. Som komplement har jag använt ett ganska tjockt svart jeanstyg.

Jag tycker att det här är en praktisk väska för att ha med till träningen, övernattningen, sykursen (där gjorde den debut) och annat. Den är så där precis lagom stor för ombytet och det där lilla extra. Jag blir glad när jag packar den!


related post

Share

En reaktion på ”Största väskan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>