Familjen

Gustav leker

Gustav leker mer och mer. Ofta ligger han och storebror på golvet och kör med bilar, bussar och tåg. Men nu har vi en ny lek.

Waldemar gillar att springa. Då har vi “Klara färdiga gå!”-leken, som går ut på att jag säger just så, varpå Walle rusar iväg, in i ett rum, dunkar i väggen, ut till nästa rum, dunka i väggen och så tillbaka igen.

Gustav har intresserat studerat leken och vill nu leka själv. “Go!” ropar han och då är det dags. Han gör sig redo, är vansinnigt fokuserad på mig och vid “Gå!” rusar han in i sovrummet, så fort hans små ben kan bära honom. Där stannar han och väntar på nästa “Klara färdiga gå!”, varpå han rusar in i köket igen, överlycklig.

Om jag säger “Klara” – och dröjer innan jag säger “Färdiga” och sedan dröjer igen innan jag säger “Gå!”, så ser han intensivt på mig och kroppen rycker för varje ord. Lyckan är total när jag säger “Gå” och han måste stampa runt lite, vifta med armarna och hinna vara störtglad, innan han ger sig iväg.

Man kan alltså springa och ha kul, även om man bor i en överbelamrad tvåa!

Hälsningar/ Åsa

Kommentarer inaktiverade för Gustav leker