Solnedgången

Dalior!

Våren har kommit och gått. I full fart. Allt är torrt, trist och öde och plötsligt sätter det igång. Det fullkomligt växer så att det syns. Vi har haft fint väder och många varma dagar och då händer det saker, minsann!

Något som växte fram mitt framför mina ögon var min dalialåda, som Henrik byggde. Marken där vi hade tänkt plantera våra daliaknölar var oerhört stenig och då beslöt vi oss för att bygga en låda istället. Sagt och gjort och på nolltid stod den där, snygg, hemdesignad och vår! Kort därefter var den full med jord och så kom knölarna äntligen på plats.

Det är sex eller sju knölar som har fått rum i lådan. De är av olika sort och storlek. Två stora knölar har vi fått av Henriks mamma och de växer så snabbt! Dessutom kommer de att bli rätt höga, så jag bara hoppas att de inte tar över helt.

Sedan är det några “köpe-knölar”. Röda, rosa och aprikos i färgerna och av varierande höjd, bladfärg och storlek på knölarna. De norrländska kommer också att blomma i rött. Det är så spännande! I min familj har vi aldrig haft dalior, så det blir extra roligt just därför. Jag har stora förhoppningar på slutresultatet, men får träna tålamodet med att gå och vänta. I handeln kan du köpa blommande dalior, men egentligen är de senblommande. Tålamod, Åsa, tålamod!

Men jag kan konstatera att växtkraften är stor. Även de pyttesmå knölarna som jag satte som en chansning har tagit sig. Det är ännu inga stora saker som kommer, men visst kommer det! 100 % av satta knölar växer! Det är inte illa!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.