Löpning

Med spring i benen

Det är löpning på agendan nu. I tisdags debuterade Waldemar som löpare, när Fritidsmaran gick av stapeln på skolorna i Partille. 1,3 km skulle springas. Barnen hade gjort sina egna nummerlappar och gått banan flera gånger innan, så alla skulle veta exakt var banan gick. Walle bad att få låna en “springtröja” och fick låna en av mina Midnattsloppet-tröjor i Small.

När loppet skulle gå av stapeln hade det ösregnat hela dagen och till och med haglat. Jag plockade upp Gustav, vi körde hem och laddade bilen med torra kläder och så hämtade vi några kepsar, något som är ett måste för både publik och löpare när det regnar. Framme vid skolan var det folk överallt, barn sprang och sprang och Walle stod med sin klass och väntade på att få sätta igång. De var på tårna allihop och när startskottet gick for de iväg, snabbt som bara den. Gustav och jag skyndade oss mot målfållan och behövde inte vänta så länge. Waldemar kom, med snabba steg och vi tror att han kom in som tvåa i sin klass! Jag sträckte ut handen och “high-five-ade” honom på upploppet, något han hade gillat jättemycket.

Med medaljen om halsen och torra kläder på berättade han att det var den bästa dagen i hans liv. Och det sämsta vädret.

Jag ska springa GöteborgsVarvet imorgon (17 maj) och är inte alls tränad nog. Men jag tänker ta det lugnt och gå när jag behöver. Det är fjorton år sedan sist och det ska bli skönt att sticka hål på min prestationsballong. Jag har hämtat min nummerlapp, shoppat coola löparkläder och nu pirrar det i hela kroppen.

Sedan har jag också debuterat som “proffsbloggare” för Stadsbiblioteket. Min debut går att läsa här. Gissa vad den handlar om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.