Familjen,  Solnedgången

Fixa rummet

Vi har verkligen inte kommit långt när det gäller renovering och fix i huset. Egentligen är det gillestugan som står först på agendan, men jag totaltröttnade på pojkarnas icke-mysiga rum och kände att jag behövde ta tag i det. Min första tanke var ett stort skrivbord med plats för två, men så tänkte jag efter. Har pojkarna några läxor att tala om? Jo, det har Waldemar, eller kommer åtminstone att ha inom kort. Kommer han då att sitta ensam i sitt rum och göra dem? No way. Han kommer att sitta i köket eller vardagsrummet och vilja ha support av sin familj. Och så får det gärna vara, så att han kan få in en positiv studieteknik redan nu.

Så jag beslutade mig för att flytta ut det gamla skrivbordet som stod där inne och bara var avlastningsyta. Istället flyttade vi in den lilla soffan, som flyttats från rum till rum och som nog har fått en hemvist för ett par år framöver. Där sitter vi nu och läser böcker vid läggningen och har det mysigt.

Eftersom barn är barn och ska så vara får de vara med och bestämma hur de ska ha det i sitt rum och jag låter bli att tänka alltför “praktiskt”. Därför fick soffan ny en tillfällig klädsel bestående av tyger med Spiderman och Avengers, som jag bara brett över dynorna. Nytt tyg är på ingång 🙂

Gustavs nedervåning i sängen har fått gavlar bestående av ett underbart tyg från Ikea, som föreställer träd i rött, rosa och orange och ett älgpar. Det har gjort hans säng mycket mysigare och sedan fick det fina flaggspelet som jag fått av Christine att rama in överkanten på sängen. En ny sänglampa och vi hade redan kommit en bra bit på väg.

Waldemar provar ut en bräda att ha vid sin huvudände, som ska målas blå. Sedan ska han få draperier, men där måste vi engagera pappa att borra lite i väggar och tak.

fixarummet1

Ett besök på Ikea resulterade i tyger, kuddar, pall som sängbord (ljusgrön-målad av storebror), några lampor och en jättebroccoli och en dito morot.

Det är roligt att fixa!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.