Löpning

Uppleva nytt

I fredags hann jag inte springa. Eller hann och hann, men ni vet hur det är. Jag var ledig och när barnen slutat skolan åkte vi till Vattenpalatset och badade. Vi blev där längre än planerat och när vi väl kom hem var klockan mycket och maten skulle lagas. Efter middagen var det rätt sent och ibland får man välja familjemys framför flås och flämt i löparskorna. Sagt och gjort, men jag ville faktiskt springa – egentligen.

Vädrade detta med mannen, som föreslog löpning till jobbet nästa dag. Det kunde han glömma, men löpning hemåt skulle ju kunna vara något! Jag funderade och funderade (lite som professor Baltazar, ni minns) och kom fram till att det skulle fungera rätt bra. Packade en väska och knöt på mig löparskorna till klänningen när jag åkte till jobbet nästa morgon.

Jag hade funderat rätt mycket över vilken väg jag skulle ta och kom fram till en som passade perfekt. Jag jobbar på Götaplatsen och det här blev min tur: Jag sprang via Korsvägen, upp utmed Delsjövägen och sen tog jag av mot Apslätten. Där sprang jag grusvägen som går över i åttan och vidare till Härlanda tjärns badplats. Där tog jag av mot Björkekärr och sen in i Partille och hemåt. Totalt 10,2 km! Jag var bra trött, men också väldigt lycklig över att ha hittat ett sätt att få in ett löppass när tiden inte riktigt räcker till. Visst kom jag hem senare än vad jag skulle gjort annars, men någon gång ibland måste det få vara okej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.