Solnedgången

Planterat!

Jag hade lite tid över en dag i veckan och for till Mölnlycke Garden Center igen och shoppade loss, denna gång utan barn. Jag köpte fyra säckar med jord och fler perenner, avsedda för både kruka och för att planteras där vi tidigare i sommar plockat bort rododendronrötterna. Tanken är ett ha en plantering där som är låg och inte skymmer sikten när man backar ut bilen eller när barnen springer ut i gatan. Från början hade jag tänkt att fokusera på sten, men så kände jag att det är så vanligt just nu, att jag nog ändå ville fokusera på växterna.

garagerabattJag grävde ut så mycket jord jag kunde och hällde på nytt. Sen planerade jag för brinnande livet och placerade ut stenar här och där. Jag kommer också att gjuta ett eller flera klot av betong att komplettera med och kanske vintergröna, för att få mer struktur även vintertid.

Jag har planterat följande:
Två stycken Blomsterfunkia “Francee”
En Spiraea Japonica “Little princess”, som jag planerar att formklippa ett klot av.
Två stycken små funkior “Blue mouse ears”
En kalufsstarr “The Beatles”
En alunrot “Green spice”
En rödbladig alunrot “Paprika”
och en Japans Starr “Ice Dance”

Jag är galet nöjd och längtar verkligen efter att se den här rabatten “kudda” till sig och att med tiden gå loss på spirean och forma den som ett klot.

Sen har jag också fått planerat perennerna som jag köpte tidigare i veckan. Det är en murgröna, en sedum av något slag och en blåfunkia “Halcyon”. Jag har också en kärleksört “Matrona”, som inte är med på bilden. Jag får se hur vintern blir, antingen får de stå skyddade under balkongtaket på baksidan eller så får de bo i garaget.

Jag är förvånad över hur snyggt jag tycker det är att fokusera på det gröna! Tänka sig, att jag skulle bli sån! Krukorna har jag förresten gjort själv i betong.

cementkrukperenn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.