Solnedgången

Helt uppåt väggarna

Hösten har gått och nu ska det föreställa vinter. Inatt har stormen Gorm rasat och i stora delar av södra Sverige har det snöat. Jag vet ärligt talat inte om det snöade hos oss, för i så fall var det inatt. Men regnat har det gjort. Vid skolan var den lilla dammen en smärre sjö och jag beordrade mina söner att använda gummistövlar hela dagen.

I lördags var Gustav på kalas och jag hade lovat Waldemar att vi skulle göra något mysigt, bara han och jag utan lillebror. Vi beslöt oss för att gå på konstmuseum och bjöd in mormor. Vi gick och såg de ordinarie samlingarna på Göteborgs Konstmuseum, som jag trodde mig ha sett tusen gånger, men faktum var att man hade hängt om mycket och gjort stora förändringar. Det var ett roligt besök, som också innefattade besök i museibutiken och fika nere på Ljungans. Waldemar var jättenöjd och det var det viktigaste.

Besöket inspirerade och fick mig att äntligen göra något som jag tänkt göra länge, nämligen att hänga diverse tavlor i vardagsrummet, där vi tidigare haft en stor hemmagjord tavla med ett tyg från Marimekko. Den tavlan ska nog få flytta ut i hallen och istället har vi nu fått det så här i vardagsrummet:

tavlor

De flesta tavlorna är loppisfynd, men flera av dessa har också visat sig vara gjorda av “riktiga” konstnärer. Tanken är att vi ska kunna hänga om lite nu och då, efter att vi skaffar oss fler saker att ha på väggarna och att sätta upp ändå fler om det blir intressant. Tavlor är kul och ska visas upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.