ExDesign

Culotter

När det är kallt, snöigt, isigt och bara allmänt pestigt, då kan man alltid pigga upp sig med att vi trots allt går mot ljusare tider. Och med dessa tider kommer också en helt annan garderob! Så när jag sitter med kofta, strumpbyxor och yllesjal är det lätt att drömma sig bort till sommarens glada dagar. Som här, i nysydda culott-byxor uppe hos svärföräldrarna i Norrbotten.


Jag har postat om de här byxorna tidigare, men som en del av er redan vet lyckades jag sopa hela min Exd-katalog med inlägg och bilder när jag slog ihop två sidor. Alltså kan jag ta mig sådana friheter, att posta samma sak två gånger!
Mönstret är hemmaritat, baserat på mina personliga mått. De är ganska vida och eftersom jag inte har någon gylf på dem, utan smockad midja (inte allra längst fram), så har alla insnitt fått ryka. Men jag tycker ändå att passformen har blivit ganska bra!

Fram har jag påsydda fickor och bak har det fått bli passpoalfickor. De blev lite i smalaste laget, men det kan man leva med. Jag har inte sytt så många ännu och övning ger ju färdighet. Nästa gång gör jag dem en centimeter bredare, helt enkelt. Annars gillar jag helt klart modellen på ficka!


Smocken går som sagt nästan hela varvet runt, men mitt fram är det slätt och jag har roat mig med att sy dit en vit plastring i två “slejfar”, som lite grann bildar en rosett. Då slipper jag extra rynk kring magen och får fram en lite rolig detalj. Byxorna blir också lite småroligt “marina”.


Byxorna i sydda i poplin, vilket är skönt mot kroppen, men skrynklar rätt ordentligt. Fast på sommarbyxor gör det inte så mycket, tycker jag. Däremot drar de till sig en del damm, vilket är lite mer störande.

Jag går nu i funderingar på att sy ett par liknande byxor, fast i viskos. Hm… Den kreativa hjärnan jobbar på övertid, tyvärr. Nacken behöver vila efter lite för mycket gam-nackande över symaskinen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.