Solnedgången

Intensivt i trädgården

Fint väder innebär ofta mycket jobb utomhus. Jag har tröttnat lite på den stora rabatten på baksidan, som är så oerhört tungarbetad, och har börjat om. Det innebär bland annat att Henrik och jag har gjort en stor rensning längst ner i trädgården, där vi har grävt bort en hel del gammalt. På sikt ska det planeras ett gäng nya buskar där, men också en del av det som idag står i den stora rabatten.

Men allt kan inte stå där. Så jag tänkte först att vi skulle snickra lite odlingslådor, men kompisen Kristina föreslog pallkragar. Enkelt, något dyrare, men är lätt att skaffa, sätta ihop och jag kan göra det mesta själv.

Sagt och gjort. Waldemar och jag tog en sväng till Biltema och köpte fem pallkragar, som jag sedan satte igång att måla med liv och lust. Tidigare under helgen hade jag målat jordgubbslådan och dalialådan i svart fasadfärg och det blev verkligen jättesnyggt. Så nu måste ju pallkragarna också bli svarta! Jag fick lite målarhjälp av äldste sonen också, så allt behövde jag inte göra själv.

Här har jag redan börjat montera ihop lådorna. Det blir väldigt tydligt att vi kommer att behöva gräva ut lite i marken, men det får vänta lite. Lådorna ska målas på insidan också och sedan också täckas med plast, för att få längre livslängd. Jag tänker mig två lådor i höjd, men på mitten kommer jag att sätta en låda till, som en brudtårta ungefär, för att få mer liv i planteringen. Sedan ska så mycket som möjligt flyttas dit: två Superstar-rosor (borde ha en tredje), en Nostalgie-ros, en Flower carpet-ros, salvior, gullstavarna från farmor, gulltörel, lavendel och lite annat. Jag har rätt mycket nävor i rabatten, men många kommer nog få flytta ner i trädgården. Det ska hur som helst bli oerhört roligt när det väl är dags att plantera!

Här ser man också den nymålade lådan med dalior. De har i år fått sällskap med två olika klöver som ger lite karaktär. I år blir det också spännande att se hur höga daliorna blir, när trädet som skuggat dem tidigare nu är borta. Det gillar de nog, för jag har redan knoppar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.