Familjen,  Vega

Skärmar

Av och till har vi kämpat med skärmtiden hemma. Vi har alla en tendens att sitta för mycket med främst telefonerna, men stundtals också med dator och tv-spel. Men efter att ha sett Anders Hansens program “Din hjärna” och sen pratat med andra föräldrar, så har vi nu stramat åt det där med skärmanvändning ordentligt.

Det som gäller hemma nu är:
Man får ha telefon på skolan/jobbet och när man är hemma (barn). Fast så fort en vuxen kommer hem, då samlas telefonerna in. Tv är ok och tv-spel om man spelar tillsammans. På helgen kan man skärm:a tills de vuxna har klivit upp. För vuxna gäller också att i allt större grad lägga telefonerna åt sidan.

I samband med att skärmanvändningen stramades upp ville vi också slå ett slag för läsning. Så nu flyttar hela familjen ner i gillestugan på kvällarna, tänder i öppna spisen och trängs i soffan med böcker och tidningar.

De där två…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.