Solnedgången

Så oerhört vackert

Förra sommaren, när vi var uppe i Norrbotten, hittade jag den ljuvligaste blåa blomma jag någonsin sett, under en jättestor buske. Trots att jag varit där uppe varje sommar i hur många år som helst har den här blomman lyckats undkomma mig.

Jag blev totalt förälskad och lyckades identifiera den som en så kallad toppklocka. När vi sedan åkte hem tog jag med en planta, som resten av sommaren såg mest bedrövlig ut.

Men i år…

För det första växer den nästan som ogräs. Nu har den precis blommat klart och det ska bli spännande att se om det kommer något mer. Jag tänker att jag på test klipper ner en del av plantan, för att se om den kommer igen med en ny blomning.

Toppklocka från Henriks familjegård i Norrbotten, samplanterad med stjärnflocka, samt med finbesök från en humla.

Just den här kombinationen som syns på bilden, toppklockan och vit stjärnflocka, är så oerhört vacker! Jag kan inte se mig mätt!

Jag är så lycklig över att toppklockan trivs hos mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.