ExDesign

Kors och tvärs

Det började med att min syster började prata om att hon ville brodera korsstygn. Något lite gammaldags till torpet. Sen var det kollegan som broderade en Apollo 11 till sin sambo och en annan som broderade ett supercoolt mönster på en tröja.

Jag kunde inte låta bli, utan började surfa på broderi. Man kan ju snöa in på lite av varje och för mig är det mer en regel än ett undantag. Sen kom jag på att jag för flera år sedan köpt en sk klocksträng på en loppis. På strängen skulle det broderas nio olika julrelaterade föremål i varsin ruta, hur sött som helst. Jag började med några korsstygn här och några där, men tröttnade på pilligheten och lade projektet åt sidan.

Nu är det framme igen. Och det tar långsamt form. Några få rutor är helt klara, några saknar lite efterstygn och några är fortfarande helt tomma.

Galet pilligt, men det blir ju så rart!

Typiskt mig har jag dock redan börjat planera framtida broderiprojekt. Ett laddade jag hem från Etsy, som påminde mig om Brasilien. Men väl framme insåg jag att jag lite tagit mig vatten över huvudet. Totalt 37 färger behövs och även om jag valde väven med störst rutor så är de minst lika små som på klocksträngen. Ser framför mig hur jag donerar ett halvfärdigt projekt till blivande svärdöttrar eller barnbarn. Men huvudsaken är att jag inte börjar förrän klocksträngen är klar. (För jag har dessutom ett tredje projekt liggande, som också är ett loppisfynd…)

Jag har börjat samla ihop de 37 olika färgerna med några nystan i taget. Har “bara” 22 kvar…

Jag vill ju hinna sy och sticka också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.