Solnedgången

Inspiration till baksidan

Jag jobbar vidare på att få altanen på baksidan att bli en plats där man vill vara. Jag har planterat en del växter i olika krukor, men håller fortfarande på med att bära runt krukorna för att lista ut var de blir som snyggast. Det är inte helt lätt alla gånger.feet

Till en början hade vi vår trädgårdsmöbel stående på altanen. Normalt står den ute på gräsmattan, men nu fick den flytta upp. Men under helgen som gick fick hela möbeln flytta upp på balkongen istället och där kommer den att bli kvar. Då fick våra fula Hillerstorpsmöbler flytta ner till altanen och där fyller de visserligen en funktion, men de är inte så snygga och i ärlighetens namn inte jättesköna heller.

lacko-fatolj-med-dyna-utomhus-gra__0116399_PE270964_S4brommo-vilfatolj-utomhus-brun__25997_PE110988_S4Jag ägnar rätt mycket tid åt att leta den ultimata stolen. “Tyvärr” har jag blandat in Henrik, som kanske inte riktigt tänker som jag.

Jag tänker lite “medelhav” och vill ha två svarta korgstolar och ett bord mellan. Där vill jag kunna sitta och läsa, men också kanske fika lite. Henrik går mer in för “däckstol”-idén. Jag förstår den också, men är mer tveksam. Dessutom tänker jag att det svarta är snyggt mot altanen, så som den ser ut idag. Kör man rottningsvarianten kan man dessutom lätt bära upp stolarna till framsidan, om vi en dag får till ett litet däck utanför köket.

Vi får väl se hur det blir. Jag hoppas på att få till en liten kvällstur till Ikea i veckan, så kan vi kolla på stolarna på bilderna här. Sen har vi tittat på lite andra ställen också, men Ikea känns som en bra början.

Jag har också börjat sammanställa något av en “mood board” med bilder på odlingskärl och spaljéer, som jag skulle vilja ha på baksidan. Frågan är om jag inte ska snickra ihop dessa själv? Fast jag behöver lite proffshjälp med vissa detaljer, så då får Henrik ställa upp och leka konsult. Han är visserligen inte snickare, men har bra mycket mer erfarenhet än vad jag har.

En dag ska jag få min altan till att bli riktigt in i allafall. Det är hur som helst redan nu väldigt mycket bättre. Jag har suttit och bara andats flera gånger – jag som nästan aldrig sitter ner utan att göra något alls!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.