Solnedgången

Det lever!

Runt omkring är det fullt av liv. Trädgården har sugit åt sig all fukt och de senaste dagarnas värme har fått all växtlighet att formligen explodera. Mitt Prunus-träd som jag planterade i augusti förra sommaren står i full blom och är helt ljuvligt.

prunus

Det är så ljuvligt underbart att trädet trivs hos oss! Jag har inte brytt mig om att klippa det alls, utan låter det hållas. Jag får väl se hur det blir framöver. Just nu gäller det i alla fall bara att njuta så mycket det går!

Funkian som planterades i en hemmagjord betongkruka och fick övervintra på baksidan under balkongen har också tittat fram och får nu åter pryda framsidan av huset. Jag tycker att den har vuxit varje gång jag tittar på den.

surv_funk

Tänk ändå, att jag har tyckt att funkia har varit tråkiga. Nu är jag helt såld. I synnerhet den här, som är lite gråblågrön i tonen är en favorit.

Sedan har också dahliorna kommit i jorden. Det är ett underbart roligt arbete. Bara skaka av knölarna och ner med dem i planteringslådan. Där kommer de eventuellt få en kompis i år, en lite galen sådan, men jag väntar lite med att tala om vad det blir.

dahlia_planted

Jag älskar verkligen dahliorna, också. Och så är det extra roligt att de är så gamla! Ursprungsknölarna kommer från 60-talet!

I år är en knöl planterad i en kruka som står på baksidan. Det ska bli spännande att se hur det blir! Baksidan är ju som den är, så det kan väl bara bli bättre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.