ExDesign

“Som en prinsessa”

Nja. Jag ser väl inte ut som en prinsessa direkt, men det är en så rolig kommentar. Jag har en kollega på jobbet som kommer från Syrien och hon gav mig den kommentaren om just den här klänningen.

Ibland får man slå på sin egen trumma. Det får man faktiskt. Så “dunkeli dunk dunk” – den här klänningen har blivit så himla bra! Världens bästa och just nu den absoluta favoriten!

Modellen av från Sew Over it, deras Vintage dress. Man får den på pdf och det är ett ruskigt klippande och limmande innan man får ihop mönstret, men sen är det bara att köra. Jag får rita om lite här och där (länga livet bland annat), men den här gången gick det otroligt smärtfritt.

Tyget har jag fått från min systers svärmor och var till en början skeptisk till. Anledningen är färgen – rött och grönt. Det liksom skriker jul. Men jag fick många meter och tänkte att det skulle bli kanon att sy en toile i det. Tyget innehåller lite ull (tror jag), säkerligen en del polyester (hu), men har ett skönt fall. Men så när jag hade sytt ihop större delen av klänningen började jag falla. Trots färgerna var den så fin! Och skön! Perfekt jobbklänning och jag har den massor också hemma, när jag egentligen bara går och såsar omkring.

Som vanligt när det gäller rutor får man mönsterpassa och jag har inte lyckats överallt. Särskilt bak har det falerat, men jag inser att det ändå nästan inte syns, iallafall inte på bilden. Sedan tyckte jag först att den var för kort, men nu undrar jag. Tycker att det funkar ändå.

I och med materialet är det här en perfekt klänning för vinterhalvåret. Ibland har jag en trikåtopp under med 3/4-ärm, då blir den extra varm, men oftast behövs det inte. Då är jag ändå en sådan som fryser nästan jämnt.

Skjortklänning rockar, det säger jag bara. Världens bästa! Jag har redan sytt en kortärmad variant i viskos och har en i jeanstyg planerad inom kort. Men först måste jag leka lite mer med min lilla Coverpro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.