ExDesign

Pysselhelg

Ännu en helg har kommit och gått. De går så fort, även om Waldemar tyckte att veckan gick fortare än helgen.

I lördags fick sig gillestugan en slutlig (hoppas jag) strykning. Nu kan jag inte se att något lyser igenom och känner mig ganska nöjd. Dock behöver listerna fräschas upp, men dit har jag inte kommit ännu.

Symaskinerna har fortsatt fått jobba på. Det går bara inte att låta bli! Jag har sytt en testklänning (skulle bli nattlinne, men blev mer vardagsklänning för hemmabruk) och sen en topp till mig själv.

Jag älskar olivgröna toner och det här tyget har jag haft länge. Det har till och med varit med om flytten till huset, så det har rätt många år på nacken nu. Det kommer från E-slöjd och jag köpte flera meter. Jag har tidigare sytt både mig och barnen tröjor, men hade precis lagom mycket kvar nu för att sy mig en Rose, från Jenny Hellström. Jag har faktiskt inte sytt den modellen, bara haft som grund till en kofta och hade jag vetat hur den skulle sitta på hade jag sytt en mindre storlek. Det här tyget är nämligen en lite stadigare interlock och modellen hade tjänat på ett tunnar tyg, både för passformen och för stjärnan på bröstet. Ett singeljersey hade både fallit bättre och blivit roligare i klippen i stjärnan.

Ja, den där stjärnan. Länge länge länge har jag tittat på det här inlägget hos Simolibo, där hon gör en jättebra tutorial på hur man gör trasiga applikationer. Det blev ju bara så läckert! Så i helgen var jag tvungen att testa. Jag sydde, mätte, klippte, rev bort kaffefilter och slet mitt hår – och min ömma nacke svor de hemskaste eder. Den vill nämligen inte sitta böjd över symaskiner mer än nödvändigt. Tough shit, sade jag, men är böjd (hahahaha) att hålla med och försöker nu ge nacken lite träning och omsorg. Hur som haver. Till slut satte jag saxen i tyget och fick klippt ut ränderna – och det hände inte mycket alls. Ett singeljerseytyg hade liksom rullat sig lite, men interlocken var alldeles för snäll och låg på plats. Så jag tog fram en liten sax och började istället klippa bort lite “överflödigt” tyg i klippen, så att det skulle hända lite mer. Då blev det mycket bättre.

Sen måste ju Cover-maskinen få jobba också, så det blev dekorsöm kring ärmsättningen och sedan också vid uppläggningen. Det kommer en mer detaljerad bild på det framöver, för jag lekte lite extra med ärmfållarna och halsringningen.

Tyvärr är det inte bara jag som vill vistas i syrummet. Waldemar är i alldeles för många avseenden en kopia av sin mor och nu har även han hela huvudet fullt av syprojekt. Han vill ha den ena t-shirten efter den andra, extra långa och med Green Day-tryck på. Green Day är alltså favoritbandet just nu.

Här har vi det mest aktuella projektet. Jag har ritat av en bild från nätet och överfört den till omslagspapper, skurit ur alla små detaljer och sedan pressat det på tyget. Sen har vi duttat vit färg hela helgen, för att få det tillräckligt täckande. Nästa del av projektet är att göra samma sak med en bild av en hjärtformad blödande handgranat. Varför lägga ribban lågt?

Sen vill han ha en onepiece – även den med Green Day-tryck. Jag har med andra ord att göra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.