ExDesign

Ännu en skjortklänning

Efter att jag sydde den här klänningen gick det inte lång tid alls förrän ännu en fick se dagens ljus. Den här är sydd i viskos från tyg.se, i svart med en syrenlila liten blomma på. Som alltid en chansning när man handlar på postorder och först var jag missnöjd, men när klänningen väl började ta form blev jag ändå rätt förtjust i mönstret.

Klänningen faller som ett regn från kroppen och kommer att bli helt perfekt till sommaren. Fast även nu, med en svart kofta över, så fungerar den riktigt bra.

Grundmodellen har bara en långärmad eller en ärmlös modell, men jag ville ha en liten kort ärm på den här och ritade om den långärmade. Jag är riktigt nöjd med hur det blev.

När jag var klar med klänningen upptäckte jag att den översta knappen (med tillhörande knapphål, hahaha) hade hamnat några centimeter för långt ner. Det är därför jag står och tittar ner i min urringning på sista bilden. Det har jag räddat nu genom att sy på en liten tryckknapp som inte syns när klänningen är på.

När jag sydde den första klänningen insåg jag direkt att det skulle bli fler och jag har faktiskt redan sytt klänning nummer tre, i denim. Nummer fyra är planerad, men jag har lite annat att göra dessförinnan. Annars riskerar skjortklänningarna att ta över hela garderoben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.