ExDesign,  Solnedgången

Lite symaskinstid

Under hösten har mina symaskiner stått. Inte hela tiden, men länge. Istället har jag stickat nio par vantar och stressat. Men senaste tiden har jag längtat lite efter att sy igen. Samtidigt har det tagit emot att påbörja projekt, så jag har ändå legat lågt. Men så kom jag på att jag ju kunde jobba lite på sängöverkastet till vårt rum! Jag quiltar det och hade inte jättemycket kvar. Så jag tog ett tag i det under lördagen och söndagen och nu är det väl egentligen bara kanterna kvar.

Men så såg jag också att Craftsy hade rea! Då kunde jag inte motstå en kurs om att sy små tavlor i lappteknik. Så jag köpte kursen och när jag sedan sprang förbi en ram hemma, från Ikea, drog jag igång.

På den här har jag klippt ut tygerna och limmat fast det på underlaget. Sen syr man fast med raksöm eller någon annan rolig söm. Som grädde på moset blir det oerhört snyggt om man syr med broderitråd för hand, men jag hade ingen broderitråd sydde därför allt på maskin.

De här två har mer traditionella. Den ena är bara remsor på längden och tvären, men i lite olika tjocklek och stil. Den andra är baserad på den mer kända quilttekniken “log cabin”, fast man gör också här remsorna i olika tjocklek och går lite loss hur man vill. Superkul!

Väl färdigt blev det så här. Gick snabbt och lätt och var jättekul. Jag kommer absolut att jobba vidare med de här teknikerna. Waldemar blev naturligtvis superinspirerad och det skulle inte förvåna mig om vi på sikt syr ihop något liknande till hans rum när vi är färdiga där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.