ExDesign

Namaste

När sydde jag kläder sist? Alla dessa vantar som stickats och sen har det sytts lappteknik. Allt är så himla roligt i sig, men nu har jag faktiskt haft lite klädsömnadstid!

Jag var på en liten yogakurs i helgen och insåg att jag behövde något som lätt skulle gå att ta av under tiden man yogade, när jag blivit varm. Dessutom behövde det vara något som satt på plats och inte kunde fara över huvudet när man exempelvis gör Nedåtgående hunden. I helgen började en modell växa fram och när jag insåg att jag hade både mönster och tyg var det bara att sätta igång.

En pingvintopp som ursprungligen kommer från en Burdatidning har fått agera grundmönster. Jag har tagit av den ordentligt på längden och satt en mudd längst ner istället. Då sitter den som den ska och far inte omkring. Ärmarna är kortade och har fått muddar längst ner, som dock inte drar åt något att tala om, utan mer är ett avslut.

Tyget letade jag fram ut gömmorna och är en underbar viskosjersey. Färgen är ju kanske inte superintressant, så jag piffade till det hela med dekorsömmar i en ceriselila.

Jag är redan störtförälskad i toppen och den var perfekt att träna yoga i. Nu jobbar jag redan på nästa topp, som kommer att bli blå och ha kort ärm och eventuellt längre mudd längst ner.

Det är så vansinnigt roligt att ha hittat tillbaka till symaskinerna! Snart två plagg klara i år! (Förra året blev det 30 plagg!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.