ExDesign

Jalie-jeans – första försöket

Ibland ska saker och ting bara funka. Det är faktiskt inte så ofta, så det gäller att njuta när så är fallet. Jag har just slutfört ett par jeans, från Jalie och de blev i det närmaste perfekta! Det som inte riktigt är hundra är att jag glömde gylfskylten och eftersom den ska sitta fast i linningen går det inte att sätta på den i efterhand. Det innebär också att omlottbiten längst fram, där knapphål och knapp ska mötas, är lite i minsta laget. Men bortsett det är byxorna helt grymma!

Här fånar jag mig lite bara och försöker se i kameran om byxorna sitter så pass bra som jag tror. Det konstaterar jag sen att de faktiskt gör och, när jag insåg missen med gylfskylten, så sydde jag lite fusksömmar kring gylfen och bedömde projektet som färdigt.

Dekorsömmarna har jag gjort på ett nytt sätt. Jag har nämligen sytt med dubbel tråd! En grå och en turkosaktig, vilket blev snyggt, men jag måste avvakta hur hållbart det är. Kanhända kommer trådarna att ge sig. Jag har lekt lite med trådspänningen, men det känns lite småvanskligt ändå.

Tyget är köpt på Myrins, i en sån där “köp tyg per hekto-låda” som de har. Tyvärr tror man ofta att tygerna då ska vara prisvärda, vilket ofta inte är fallet. Dessutom har de ofta lite skavanker, men det här är riktigt bra. Dock trodde jag under hela processen att jag sytt mig ett par svarta byxor, men när jag har på mig dem idag, ihop med svarta skor och svarta plagg på överkroppen, inser jag att de faktiskt ändå är blå. Där ser man.

Här leker jag lite mer och har fått till de där markeringarna på gylfen, som normalt ska hålla skylten på plats, men nu bara är fusk. Fast det känns som om man saknar något om de inte är där!

Här ser brallorna också jätteblå ut, men det gör de inte normalt.

Linnet är också hemsytt. De senaste veckorna har jag sytt plagg på plagg i trikåtyger som legat i hyllorna i flera år. Många har varit inhandlade för att bli pojktröjor, men så har inte allt gått åt och tygerna har blivit liggande. Så nu har jag nattlinnen, trosor, en behå, yogabyxor och som här, ett linne med galna fåglar från Pixar. I love it!

Naturligtvis planerar jag redan nästa par jeans, men först måste jag nog fokusera lite på mitt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.