ExDesign

Off to the factory

Tidigare i höstas var jag med en kollega och god vän på Sy- och hantverksmässa i Göteborg. Där shoppades det en del, bland annat mönstret “Factory Dress” från Merchant and Mills. Jag har sneglat på “fabriksklänningsmodellen” en tid och kunde inte motstå mönstret när det väl var där, mitt framför mig.

Modellen är enkel och baserad på den typen av klänning som engelska kvinnor bar, när de tog männens plats i fabrikerna under Andra världskriget. Den sitter inte åt och har ingen knäppning, utan dras enkelt över huvudet.

För mig, som är rätt smal, blev modellen lite väl bylsig och satt inte bra alls över ryggen. Så jag valde att göra insnitt bak, för att få aningens mer form, plus veck i kjolen, precis på samma sätt som på framsidan.

Modellen är fortfarande lite på gränsen till formlös, men jag tänker att den kanske gör sig lite bättre i annat material. Jag har planer på en i vävd viskos och en annan i en ullblandning, som jag tror kan bli en riktig stöttepelare i garderoben vintertid.

Jag har testat klänningen lite hemma, men idag jobbar jag i den för första gången. Fotona som jag tagit på vårt administrationsplan är inte superbra, eftersom det är lite småpinsamt att stå och fotografera sig själv. Men det är också nyttigt att se hur den faktiskt sitter. Inser att jag inte är jättenöjd alls, faktiskt. Hm…

Tyget köpte jag för flera år sedan på Panduro Hobby när de hade 50% på allt. Kanske är det tyget som jag inte riktigt gillar??

Trots att jag inte riktigt gillar passformen (eller bristen av), så är den skön och på många sätt praktisk. Den har fickor, bara en sån sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.