Solnedgången

I renoveringstagen

Men oj, så länge sedan det var som det publicerades något nytt här! Det är verkligen på tiden att rycka tag i bloggarna, helt klart!

Det har fixats en helt del hemma under sista månaderna. Henrik har byggt världens finaste trädäck på framsidan (bilder kommer) och jag har (med lite hjälp) fixat två pojkrum i källaren, så nu har mina grabbar varsitt eget rum.

Vi började med Waldemars, som var vårt gamla sovrum tidigare. Jag höll på att måla i somras, när det var som varmast, men insåg då att jag fick prioritera strandliv och vila, så det är först nu under slutet av sommaren/början av hösten som rummet blivit klart. Eller i alla fall så gott som, för det är fortfarande en del som ska fixas. Dels ska det målas, men också fixas en del möbler. Men sonen är nöjd och det är huvudsaken!

Här har jag satt Waldemar i arbete. Han fick själv skruva listerna på plats, vilket han var jättenöjd med. Han har för övrigt själv valt både färg till väggarna och tapeten. Som för övrigt är den dyraste i hela huset… Jag har hotat med att han inte får några julklappar alls i år. 🙂

Här ligger han och softar på sängen, som sig bör när man snart är tonåring och har ett eget rum. Sängöverkastet, som jag tidigare sytt till vårt före detta gästrum (numera vårt sovrum) fick godkänt och passar jättebra i rummet. Fast oftast ligger det i en hög på golvet.

Gustavs rum har precis också blivit klart. Eller närapå. I alla fall tillräckligt klart så att Gustav beslöt sig för att flytta in. Nån säng har han inte ännu, så två gamla madrasser på golvet får duga för tillfället. Men vad gör det? Han är lycklig och nöjd. Även han har valt tapet och färg – lite mer dramatiskt än i Waldemars rum.

Inflyttad. Det fanns ingen tvekan. Här skulle det sovas. Vadå att han inte har någon riktig säng? Vad är det för fel på madrasser på golvet?

Så här har det sett ut länge nu. Tusen saker överallt och flammiga väggar. Så skönt att det går åt rätt håll!

Är man Marvel-fan, så är man. Tapeten ser bättre ut mot den gröna väggen (som är snyggare i verkligheten) än på bilden. Hulken är visserligen inte ton i ton med väggen, men mycket snyggare.

Nu, när väggarna är klara, ska det kompletteras med möbler, gardiner och mattor. Garderobsdörrarna ska målas om och Gustavs ska ha nya handtag. Sen måste resten av huset iordningsställas också. Det blir lätt en dominoeffekt när man renoverar. Men så är det, helt enkelt. Det gäller att kunna andas ut, nöja sig över det som är gjort och inte direkt få panik över det som väntar. Fast ack, det är svårt.

Särskilt som att Waldemar lade beslag på ett av mina två skrivbord i syrummet. Så där är det värsta kaoset just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.