ExDesign

Nysytt

Varning – nu blir det naket!

Skojar bara. Men det handlar om nysydda underkläder, som dock inte fotograferats på. Så kul behöver vi inte ha det.

Under våren har jag suttit mer vid symaskinerna än på länge. Bland annat har jag sytt trosor, för jag behövde fylla på förrådet. Då syr jag vanligtvis enkla modeller i stuvbitar av trikå, som blir över efter att jag sytt tröjor till pojkarna. Det innebär att mina trosor ofta dekoreras med djur, bilar, syperhjältar och nu sist, med minioner. Kul och roligt i och för sig, men när jag satt där tänkte att det var dags för ett lyft.

Ett par dagar senare ringde jag Laila, som håller i underklädeskurser. Jag har gått för henne tidigare, men efter att jag bytte jobb har det inte varit tillfälle. Laila flyttade med sin man till Brasilien för många herrans år sedan och där lärde hon sig att sy underkläder. Hon förde med sig kunskapen hem och har sedan dess importerat material, som är helt gudomliga. Spetsar i alla färger och varianter, ihop med härligt slirvig och blank trikå.

Jag fokuserade på trosor, för jag är inte jätteförtjust i hennes behåmodeller och ville inte ha med ett eget mönster dit. Men jag köpte material så att det skulle räcka till en matchande behå, som kunde få sys på hemmaplan.

Och nu har jag äntligen fått ändan ur att få klart den där behån, ihop med ett par nysydda trosor, i matchande material och spets.

MakeBra DL01 and boxer

Behåmodellen kommer från finska MakeBra och är modellen DL01. Jag har sytt den tidigare ett par gånger, fast nu var det första gången med spets på kupan. Eftersom den är tänkt att ha vikresår runt alla kanter upptill fick jag tänka om lite, men jag är rätt nöjd med hur det blev.

MakeBra DL01

Behåmodellen är också aningens omritad, för den blir lite i spetsigaste laget annars. Jag har också fått bredda kuporna lite, men nu är jag nöjd med hur den sitter. Fast jag gjorde ett stort misstag när jag nästan var klar med den här. Jag klippte av för mycket av bandet runt om. Så när jag väl sytt klart och skulle prova gick den inte om mig! Jag har räddat det hela genom att sy på en till del med hyskor (alltså dem man hakar fast den andra änden i), så nu går den runt mig, om än att den är lite väl tajt. Då lärde jag mig den läxan.

Trosmodellen är från Laila och heter helt enkelt “Boxer”. De har inte resår längst ner, så risken är att de kasar upp lite när jag använder dem, men jag får väl testa. Och kolla den där spetsen! Så ljuvlig! Kanske lite väl ljuv för mig, men under kläderna spelar det väl ingen roll? Här har vi ett litet collage av trosorna som syddes under kursen. De lila ska få en hyfast matchande behå, för jag har ett behåpaket väntande, som jag köpt för flera år sedan. Färgen är inte riktigt densamma, men det får duga.

Väl hos Laila kunde jag inte heller motstå att köpa hudfärgad trikå och spets, för att få till ändå mer läckra – och basala – underkläder. Dessutom har jag tyger sedan flera år tillbaka till ändå fler läckra trosor och behåar.

Nu ska jag bara ha tid att sy dem också!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.