ExDesign

Roligaste syprojektet EVER

När vi kom från Brasilien var jag helt proppfull av inspiration. Underbara Fastern hade visat en hel hög med fantastiska lapptäcken som hon hade sytt och jag bara längtade till symaskinerna.

Jag hade under resans gång roat mig med att ladda ner onlinekurser från Blueprint, där jag bland annat lärt mig hur man kan göra textila tavlor i kursen “Art Quilting: Pictorial Techniques” med Wendy Butler Berns. Väl hemma var jag sprickfärdig och rätt snart satt jag vid symaskinen och lekte fram en kudde med en påfågel på.

Det är inte helt lätt att i text beskriva processen. Man kan registrera sig på Blueprint och testa utan att betala, så vem som helst kan gå in och titta på klassen.

Jag rekommenderar också att man skaffar sig en öppen frihandsquilt-fot, som underlättar när man syr alla sömmar. Det blir så oerhört mycket lättare, även om det är grymt pilligt också med den typen av fot. Fast i det här fallet syns inte fel och misstag lika mycket som när man frihandsquiltar exempelvis på ett lapptäcke. Men sen är det ju också så att övning ger färdighet!

Efter det här projektet har det inte blivit något mer, men jag har högt flygande planer. Det är ju bara det där med tid…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.