ExDesign

Quilt As You Go

Jag har tidigare berättat att jag gärna lär mig olika textila tekniker med hjälp av Blueprint på nätet. Bland annat har jag gjort en påfågelkudde, som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg.

Resenecessär i Quilt As You Go-teknik

Innan vi for till Brasilien passade jag på att göra en liten resenecessär i sk Quilt As You Go-teknik, eller QAYG, som man förkortar det med.

Quiltning pågår, efter att ha sytt på en ny lapp.

Quilt As You Go innebär att man syr ihop lapparna direkt på ett underlag, en i taget och att man ofta också quiltar ihop dem i samma steg. Det finns enkla instruktioner både på Youtube och Instagram, så det är inte svårt att hitta inspiration.

Som ni ser ovan. Jag har börjat med en liten lapp och arbetar sedan utifrån “log cabin”, dvs lägger en lapp eller remsa allt eftersom, runt runt, tills jag får det som jag vill ha det.

Det växer fram.

Det är oerhört roligt att se det växa fram, en lapp eller en remsa i taget. Dessutom är det ett fantastiskt sätt att bli av med småbitar. I det här fallet har jag haft tema rött, men det blir hur fräckt som helst att jobba med olika färger.

Färdig!

Kanske blev väskan lite i minsta laget, men jag fick plats med deo, hudlotion och lite annat. Perfekt att sedan stuva ner i resväskan! Och väldigt dekorativ när den står där i badrummet i alla fina röda färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.