Löpning

Grundträning med Annas Manna

Jag påstår inte att det är bra med en pandemi som lamslår hela världen, men i mitt fall har det i alla fall inneburit vissa positiva saker! Vi började stänga tidigare på biblioteket och då hade jag möjlighet att gå en kurs i träning!

Jag har nämligen gått en kurs hos Annas Manna, för kvinnor som behövde träna för att kunna träna. Dvs vi som av en eller annan anledning inte fick till det där med träning.

Trots yogan har min rygg gjort allt oftare ont och jag vet ju så väl att man bör träna mer och tyngre ju äldre man blir. Fast att gå från noll till styrketräning, nja, inte direkt snutet ur näsan.

Den där kursen! Så bra! Ett gäng kvinnor, i olika åldrar och med olika erfarenheter, har setts sex tisdagskvällar och fått lära sig om kroppen, om rörelse, träning, muskler, fascia mm. Vi har utforskat olika typer av rörelse och bland annat haft i uppdrag att göra en “walk streak” i 21 dagar. Den kommer jag skriva mer om i nästa inlägg…

Bland det roligaste vi gjorde var att cirkelträna med olika verktyg, bland annat gummiband och kettlebells! Så himla roligt! Dessutom har vi haft läxor att göra mellan tillfällena. Vi har fått övningar att jobba på, både dagligen och lite mer sällan. Vissa övningar har varit snällare, andra lite tuffare. Men sedan också mycket tips och trix och hur man kan tänka. Det underbara med Anna är hennes otroliga inställning. Det är inte flåshurtigt, utan jordnära, med två fötter på jorden – gärna barfota. Ut i skog och mark. Armhävningar mot en trädstam. Så enkelt. Så roligt! Och min kropp mår så otroligt mycket bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.