Okategoriserade

Höstutmaning

Jag går kurs i mönsterkonstruktion på Tillskärarakademin just nu. Det är helt vansinnigt roligt. Tänk er själva att få nycklarna till hur man ritar egna kläder efter sina egna personliga mått!

Än har jag inte hunnit sy så mycket. Inte rita heller, men då och då blir det ett mönster eller två. En kjol har jag sytt och det var helt magiskt att prova den, eftersom den redan från början satt helt perfekt! Jag längtar verkligen efter när skall sy nästa kjol.

I samband med att jag började kursen hoppade jag också på något som kallas Höstutmaningen 2010. Jag bloggar ju om de kläder jag syr och det var genom bloggandet som jag fick nys om den. Den går ut på att sy några plagg, som gärna får höra ihop, i en begränsad mängd färger. För mig blev färgvalet naturligt: svart, grått och rött. Jeans fick slinka med på ett hörn också.

Det har blivit flera plagg, faktiskt. Jag har inte hunnit uppdatera min blogg med så mycket ännu, men tidigare idag lade jag ut en bild på tunikan här brevid. Den har jag också ritat själv, mer eller mindre. Tyvärr inte efter tips och råd från kursen, utan ifrån ett mönster på en enkel långärmad tröja. Det går ju det med!

I och med att jag allt mer ritar egna mönster har jag också skaffat mig ett nytt märke. Men mer om det längre fram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.