Solnedgången

Utveckling i trädgården

Redan för två somrar sedan började jag jobba med området allra längst ner i trädgården, som tenderar att bli lite bortglömt. Nu inser jag att det är himmelskt där, särskilt när det är riktigt varmt, för läget är halvskuggigt och har flera rätt stora träd.

Så för två somrar sedan påbörjade jag arbetet med en igenvuxen rabatt och förra sommaren tog jag mig an resten. Det visade sig vara närapå ogjort arbete, för det mesta från förra sommaren torkade bort.

Rabatten som jag jobbat längst med har visserligen tagit sig, men när den fått växa till sig blir den bara rufsig och rörig, inte alls så harmonisk och mysig som jag tänkt. Dessutom väldigt “jämngrön”.

När vi kom hem från Norrbotten undvek jag trädgården en vecka och satt och jobbade i syrummet istället. Sen tog jag mig i kragen och satte igång.

Daggkåporna klipptes ner, nävorna lika så. Marken rensades på ogräs och vissnade rosor togs bort.

Så drog tankarna igång. Hur vill jag egentligen ha det där nere? Och hur ska jag tänka med alla sniglar som ligger och myser under bladen?

Så fram med böckerna och pinterest. Bläddra, läsa, fundera.

Vipphortensia “Candle Light”

Innan jag visste ordet av hade jag handlat mig en vipphortensia (Candle light) på Blomsterlandet, som ska få lysa upp det här hörnet som kan bli lite mörkt. Och ett par dagar senare besökte jag himmelska Mölnlycke Garden Center och köpte hela bakluckan full med roligheter. Så nu gräver jag, jordförbättrar och planterar för fullt.

Förra året köpte jag min första klematis, en trädklättrande variant som heter “Black Prince”. Den har vuxit lite försiktigt, men blommar nu med små härliga klockor. Jag får definitivt mersmak av det där med klematis! Och i vår ska jag beskära ordentligt!

Min första klematis, “Black prince”, på väg upp i fläderträdet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.