Familjen

Simskola

Storebror Waldemar har börjat i simskola! Det är stort på många sätt, inte minst för att han, när vi först började prata om det, protesterade å det grövsta: “Men jag kan ju inte simma!”

Vi kom inte in på vårt förstaval, vilket hade varit kvällstid i simhallen uppe i backen. Men när jag lite desperat letade runt hittade jag en lite mer alternativ simskola i Kärra, där föräldrar får vara med i vattnet. Dessutom får resten av familjen också bada samtidigt och man kan vara i bassängerna hela dagen om man vill. Vi ställde oss på kö och fick en plats till allas, faktiskt, stora glädje.

Första tillfället föll bort, då sjukdom härjade i familjen. Men i lördags åkte Waldemar och jag till simhallen och sexåringen var oerhört nyfiken och såg fram emot det hela. Även efter var han väldigt nöjd. Han lärde sig bentag (“Groda, glasstrut och ihop!”), simmade med mammas hjälp både på mage och rygg och efteråt blev det Chicken Nuggets på Allum, följt av inköp av nya simglasögon. Svarta skulle de vara – dem har han haft på sig resten av helgen.

Nu väntar två helgers uppehåll pga sportlov, men vi tar säkert och åker och äventyrsbadar vid minst ett tillfälle. Här gäller det att rida på vågen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.