Waldemar säger

Vinter och vår 2011:

Mycket av det som kommer ur Waldemars mun nu har med Star Wars att göra. Därför kan det bli lite obegripliga citat, om man inte är insatt i den sagan.

Waldemar har varit ute med pappa och lillebror Gustav. De har lekt Rymdimperiet slår tillbaka och Walle rapporterar när de kommer in. Han berättar att de har gömt sig för gångarna, letat efter Luke Skywalker, men så bajsade R2D2 på sig och då var de tvungna att gå in.

Vi firar jul i Norrland. Walle leker Star Wars och lillebror behöver bytas på. “Den där storm-jucken (stormtruppen) bara bajsar hela tiden.”

Waldemars pappa bygger honom ett stort rymdskepp i Lego. Stolt visar han sonen. “Visst blev det bra?!” Walle rynkar pannan: “Tycker du, ja’.”

Vi pratar om badplatsen vid Kåsjön, där vi varit tidigare under dagen. Vi kommer naturligtvis in på det där med fiskar, hajar och valar. Jag försöker beskriva att valar och delfiner och den sortens djur har en näsborre på huvudet och kan andas. “Ja, precis som en ubåt.” berättar Waldemar vidare.

Kusinen har sovit över hos mormor. Detta orsakar stor kris för Walle. “Det är BARA MIN MORMOR!”

Hösten 2010:

Dasonger – kalsonger
Dummagömma – kurragömma, en lek som han gärna leker, men inte riktigt förstår sig på

Waldemar har en imponerande slutledningsförmåga:
“Om jag inte har en pistol, då är jag en tjuv utan pistol.”

Han pekar med hela handen:
Hans ömma moder är på väg upp ur sängen. Walle har varit uppe ett tag och är i full gång. “Mamma, nu skall vi bygga. Jag skall såga, du får spika. Du får duscha sen. OK?” (jag har inte sagt något om att duscha alls).

Waldemar ligger på soffan och vilar sig, eftersom han är sjuk. Plötsligt reser han sig och säger “Klockan är sju. Det är dags för skjuta-lekar.” (Klockan är halv tre och han vill leka Lucky Luke.)

Han leker med plastdjuren och berättar för mamma att han just rakat skägget av fåret…

Vi åker ettans spårvagn mot sjukhuset. I högtalaren ropas hållplatsen “Härlanda” ut. Walle skrattar och tittar på sin mor: “Mamma, han sa PÄRLPLATTA!”

Vi har lekt sjukhus en lång stund. Så kommer Walle och säger “Nu är jag inte doktor längre. Nu är jag bara ett barn som skall gå och bajsa.”

____________________________________________________________________________________

Waldemar i baljan

Sommar 2010:

Da Boss – The Boss, Springsteen.
Saboit – favorit
Tummenin – tuggummi
Hyhan – flygplan
Jojo & josha – mormor och morfar
Hammo & affa – farmor och farfar
Hammo Addesh – farbror Anders
Uschav – Gustav
Jalleman – Waldemar
Säsuga – dammsuga
Dilloteket – biblioteket
Bajan – banan


Vi är på väg till lekplatsen. Där finns en sittgrupp. Waldemar pekar på den och säger till sin mamma: “Du kan sitta där och vila. Du verkar trött idag.”

Leksakssopbilen har gått sönder. Walle kommenterar till sin mamma: “Pappa kan laga den. Du kan bara sy.”

Waldemar kliver ut på balkongen: “Här var det varmt, minsann.”

Waldemar leker på köksgolvet med sopbilen. Plötsligt utbrister han: “Kära nån! Sopbilen har slut batteri!”

Waldemar älskar mycket. Ibland listar han ALLA och då glömmer han inte någon. Hela släkten är med. Men ibland låter det så här: “Jag älskar inte dig, mamma. Jag älskar BARA Assar!” (Assar är mormors hund.)

Doktorn säger till Waldemar: “Nu skall vi göra dig frisk, så att du kan bli en stor och stark kille.”
Förnärmad tittar Waldemar upp på överläkaren och mumlar buttert: “Jag ÄR redan stor och stark.”

Efter en sjukhelg inomhus kommer Waldemar ut på gården. Han utbrister: “Vilken härlig dag!”

Waldemar ropar på sin mamma, om och om igen. Till slut suckar han: “Jag blir GALEN!”

Vi matar trutarna med pizza från sittbrunnen. Det är jättespännande när de stora fåglarna slänger sig ner i vattnet och skall bli först om pizzabitarna. Till slut är bitarna slut och fåglarna lyfter, en efter en. Waldemar ropar: “Hej då alla ankorna!”

Hela familjen åker och tittar på hus efter hus. Varje vecka är det nya hus. Mor och far blir ganska trötta, men Walle slänger sig vid ett tillfälle ur bilen och säger “Jag ÄLSKAR att titta på hus!”

Vi skall gå och bada, hela familjen. Waldemar undrar om alla verkligen skall med? “Pappa kan inte bada. Han är för hårig.”

22 aug – Walle och mamma är på Allum, ett stort köpcentrum. Mamma kärar ner sig i en underbar skinnväska och frågar, efter att ha gått i flera affärer och ätit lunch på Max, om de inte skall gå tillbaka och köpa väskan innan de åker. “Nej, du har så många väskor, mamma.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.