Solnedgången

Inspiration

Vår, fint väder, en blommande trädgård. Det är lätt att gå runt i trädgården och sucka av välbehag, men det är minst lika lätt att stöna över allt som man bör göra. Rensa, plantera, göra om, göra nytt, tänka och planera för framtiden.

Igår hade vi min syster med barn på besök. Ungarna lekte som galningar och Helena och jag analyserade trädgården ur alla vrår. Det är så roligt att få gå runt med någon och bara brainstorma. Helena är så oerhört intresserad av trädgård och fördjupar sig mycket mer än vad jag gör. Men hon inspirerar mig och får mig att kasta mig ut på nätet, surfa, leta och samla på saker jag vill komma ihåg.

Här kommer ett axplock av saker jag har hittat, som inspirerar och lockar.

Här, hos Jane’s dreams, finns de mest underbara trampstenar i betong. Jag bara måste testa att göra en sån!

Hos Timmervikgarden låter jag mig förföras av deras härliga odlingsbänk. Att de har nävor och rosor i den gör inte saken sämre.

Cattis och Eira har en väldigt spännande och inspirerande trädgårdsblogg, där jag blev helt kär i deras tänk kring färger och små roliga detaljer. Det där med bänk har jag funderat på sedan förra sommaren och jag bara inser att jag måste ha en. Måste!

Efter att ha ägnat rätt mycket tid åt att bolla idéer och bläddra i böcker gick vi till handling, min syster och jag. Sedan förra året har hon och sonen längtat efter att göra ett rabarberbladformat fågelbad i betong. Jag har gjutit ganska mycket vid det här laget, men just den typen av fat har jag inte testat. Men nu har jag det! Vi hade precis lagom mycket betong för att ro iland projektet – hoppas jag! Nu ska det bränna i ett par dagar, noga inplastat och sedan får vi se om det har blivit tjockt nog. Det är nästan mitt mest spännande gjutningsprojekt hittills, måste jag säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.