ExDesign

New Look 6000 – Skotskrutigt!

Jag har ju utmanat mig själv med att inte ha långbyxor på jobbet alls i januari. Därmed har jag fått dyka in i garderoben och leta fram kjolar och klänningar och behovet att förnya beståndet kom som ett brev på posten. Eftersom jag inte sydde kläder i några mängder i höstas har det varit lite extra roligt att göra det igen.

newlook6000rut1Jag plockade fram ett mönster som jag sytt efter tidigare, då en Mad Men-inspirerad röd klänning med 3/4-ärm och krage. Nu ville jag förenkla modellen och tog bort både ärm och krage. Eftersom tyget är lite flossat (lite åt flanellhållet till) var det praktiskt att sy ett foder till, så det blev lite extra pill innan jag fick ihop det på ett bra sätt, men nu är jag rätt nöjd.

Jag gillar verkligen färgerna och att basfärgen är blå och inte svart. Ändå kan man utan att tveka ha svarta strumpor till, vilket förenklar.

Vad jag märkte nu, när jag inte sydde krage och ärmar på, var att skulderpartiet på klänningen var lite stort. Jag var ändå rätt säker på att jag klippt ut en storlek åtta upptill och tio nertill, men nu är jag tveksam. Tittar man noga kan man ana att halsringningen är lite stor, men skjortan under trollar bort lite av det visuella. Fast till nästa modell får jag allt ta in den upptill. newlook6000rut2
Den här typen av klänning för med sig en helt underbart rolig känsla. Jag känner mig så otroligt kvinnlig direkt. Med ett par skor med klack, lite läppstift och färg på ögonfransarna är jag redo att ta mig an världen! Kom inte till mitt bibliotek och ställ till med en massa oreda! Och tyst ska det vara!

(Fast vi har faktiskt inte den regeln… )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.