Vega

En vecka med Vega

För en vecka sedan flyttade hon in. Vi har svårt att förstå att det redan har gått en hel vecka och som Waldemar sade i morse: “Det känns som att vi lånar henne”.

De första dagarna gick hon runt i huset nyfiket, men samtidigt på sin vakt. Hela tiden beredd att backa om det skulle vara något läskigt. Men med tiden har hon börjat röra sig allt mer obekymrat och nu rör hon sig avspänt runt i huset.

Vi har fått oss en riktig knäkatt. Så fort någon lägger sig på en säng eller soffa med en bok, telefon eller ipad, då är Vega där. Gärna på bröstkorgen om det är fadern som har lagt sig. En stor del av helgen tillbringades i Waldemars överslaf, där hon låg både med och utan storebror.


Det är också där hon lägger sig på kvällen. Hon har nämligen inte förstått att hon kan vara uppe med Henrik och mig och gosa i soffan nån timme eller två, utan hon går lugnt och lägger sig samtidigt med pojkarna. Ibland väntar hon tills Walle somnat, då går hon ner och lägger sig hos lillebror istället. Det kan ju hända att man får lite gos och kel där också!

Vegas favoritsak i huset är dammsugaren. Eller i ärlighetens namn är det nog slangen som lockar, inte själva maskinen. Vi vet inte vad det är som är så roligt, men hon leker med slangen, jagar den och ligger gärna och ålar sig runt den. I morse löpte hon gatlopp i korridoren både uppe och nere och landade sedan – vid dammsugaren. Det är galet roligt att se henne leka på egen hand! Hon ger sig på sladdar, tygremsor, dammvippan och leksaksmössen som hänger på klätterställningarna. Men dammsugarslangen, den är ändå bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.