Vega

Vega och utelivet

Vår fina kattjej har fått gå ut! Ända sedan dag ett har hon tydligt visat att hon har velat gå ut och för ett par veckor sedan, när vi var tillbaka från Norrland, så öppnade vi äntligen ytterdörren. Eftersom Vega redan lyckats smita ut ett par gånger och vi snabbt fångat in henne igen var det som om hon såg till att komma långt bort från oss, så att vi inte skulle få tag i henne igen!

Så klart var vi lite oroliga. Jag hade nog trott att hon skulle hålla sig runt oss och typ sitta pittoreskt på en sten bredvid mig när jag rensade ogräs i rabatterna, men istället försvann hon på nolltid. De första dagarna var vi ute och gick promenader och ropade titt som tätt, men vi lärde oss snabbt att vi kunde vara hur lugna som helst. Vega var aldrig långt borta. Hon till och med ropade vid ytterdörren när hon ville bli insläppt.

I början fick hon lugnt finna sig i att vara inlåst när vi inte var hemma, men så beställde vi en chiplåst kattlucka, som Henrik installerade när jag jobbade helg. Han visade stolt upp den och berättade att katten minsann gått ut genom den och var ute nu. Luckan är i genomskinlig plast och jag började skratta, för på andra sidan satt ju Vega och tittade in. “Släpp in mig” sade hon tydligt med ögonen och vi pillade upp luckan och katten kom in.

Så har det fortsatt. Hon har inte fattat att hon kan gå ut själv och vi har inte riktigt haft tid att försöka lära henne heller. Å andra sidan är hon lite rolig, för hon vill helst gå ut med oss. Går hon ut själv sitter hon och väntar och om vi inte kommer, då går hon ofta in igen.

Sen vi var i Norrland har det också förändrats lite hemma. Tidigare lade sig Vega lugnt tillrätta hos Waldemar vid barnens läggning. Det gör hon fortfarande, men hon kan också välja att sova hos lillebror i slafen under. Eller – hör och häpna – gå och upp hänga lite i vardagsrummet med de vuxna! Hon har blivit allt mer mammig, vilket förmodligen beror på att jag oftast matar henne och släpper ut henne. Nu ligger hon gärna på strykbrädan när jag syr, sitter vid mina fötter om jag sitter ute, ligger på min bröstkorg framför tvn.

Men när killarna hoppar studsmatta, där sitter hon på kanten utanför nätet!

Man ska inte vara helt säker på att man vet var man har henne. Innan jag åkte till jobbet idag fick jag faktiskt leta rätt länge, innan jag hittade henne sovandes i den danska fåtöljen bland husses kläder. Ett för henne helt nytt ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.