ExDesign

Diplomat lady

Det här är verkligen inte någon fantastisk bild, men kanske anar man ändå en ganska lyckad klänning, där bakom suddet?

Det är så roligt att sy kläder igen! Den här klänningen har jag haft planerad i ett par år. Tyget är en smalspårig babymanchester från GeKå i Morjärv, Norrbotten. Jag köpte det första gången jag var där, så det är väl drygt tre år sedan nu? Mönstret är Lisette 1878 (Simplicity) och kallas för “Diplomat dress”, köpt från Fagert, också det för många år sedan.

Några småändringar i mönstret har jag gjort. Det är en söm tvärs över bysten, som jag fick sänka några centimeter, i och med att bystinsnittet sitter i sömmen. Sen lade jag på lite vidd under midjan så att den skulle släppa greppet om höfterna.

Behöver jag säga att jag är nöjd? Fick flera kommentarer när jag hade klänningen på mig på jobbet i veckan och ihop med lite värmespol-lockigt hår och klackskor blir det här perfekt. Har redan en ny variant planerad, men det blir en sommarklänning.

För att piffa en redan piffig klänning sydde jag ett sicksackband över mitt-fram-sömmen på framstycket under bysten och sedan tre små knappar på framstycket ovanför sömmen. Blev faktiskt jättebra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.