Okategoriserade

Just nu – en liten betraktelse

Det är den tredje januari. Vi har överlev jul och nyår och vardagen är på ingång. I slutet på veckan ser jag fram emot att plocka ner det lilla julpynt jag haft uppe i år. Sedan skall vi fyra Waldemars fyraårsdag. Då har jag lovat mig själv att julpyntet skall vara borta. Var sak har sin tid. Julsakerna skall packas ner i en flyttlåda, för att senare med andakt flyttas över till vårt hus under våren.

Det är kallt ute. När jag klev upp var det nästan nio grader kallt. Det har varit plusgrader i helgen, men sedan frusit på. Det innebär is överallt och man får se sig för när man går. Bilens rutor behövde skrapas imorse och jag hade lämnat vantarna inne. Min nya öronlappsmössa däremot, den har jag på mig så fort jag går ut. Det är med ren kärlek jag sätter den på huvudet. Att man kan bli så kär i en byfånemössa!

Inne är det mjukiskläder som gäller. Velourbyxor och goa mjuka tröjor. På jobbet har jag en scarf om halsen – ständigt frusen som jag är. Strumpbyxor med extra strumpor som går över knäna. Linne under tröjan. Allt för att inte bli kall.

När jag sätter mig vid tvn på kvällen plockar jag fram stickningen. Tunt garn i olika sorters ull, främst baby-alpacka. Det skall också bli en scarf. Har just nystat upp en färdig sådan, som fick helt fel form. Nu ser det bättre ut.

Vid symaskinen däremot är det andra tongångar. Impulsivt satte jag på nyårsdagen saxen i ett krinklat bomullstyg, vitt med blommor i olika gröna toner. Som en Piggelin-glass. En sommarkjol.

För det är ju dit vi skall. Nu är det vinter och kallt utanför fönstret, mörkt när man kliver upp, mörkt när man kommer hem. Men ljuset kommer! Och värmen. Men när våren kommer till oss kommer jag att vara upptagen med annat. Med att packa, flytta och renovera. Kanske vill jag inte göra något annat. Därför syr jag sommarkjolen nu. Den skall sedan packas ner och ligga i en vårklädesflyttlåda som en liten present. Kanske med andra nya vår- och sommarkläder?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.