Solnedgången

Trädgårdssäsong!

Den har kommit nu! Jag ligger redan och rensar kirskål och går med näsan i rabatterna och tittar efter vad som är på väg. Snödropparna har blommat ut, krokus är på väg bort och tulpanerna växer så att det syns.

Planeringen är i full gång. Dalior ska sättas på södersidan och pallkragen med jordgubbar ska flyttas på. Men sedan? Har man 800 kvm tomt, då gäller det att inte dräpa sig. Så jag tänkte helt enkelt sätta storfokus på norrsidans gavel. Där växer det lite hipp som happ och inte är det så imponerande. Väldigt lagom att börja sin karriär som trädgårdsplanerare med den gaveln. Den är mörk, men också den gavel man ser först när man kommer på besök. Då ska den vara trevlig!

Jag tror stenhårt på Praktlysing vid pojkarnas fönster! Gula blommor som växer som ogräs. Det tror jag blir perfekt. Sedan ska jag på framsidan sätta något under rosorna, som ramar in och mjukar upp. Kaukasisk förgätmigej eller vintergröna där kanske? Sedan tänker jag mig en stor kruka, eller flera, utanför gamla sopskåpet, som också ligger på norrsidan.

Vi får väl se hur det blir när det börjar hända något på allvar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.