Solnedgången

Trädgård

Sommaren har ju varit “sådär”, men vuxit, det har det. Jag njuter vansinnigt mycket av min trädgård, även om jag har mycket planer för hur jag egentligen vill ha den. Men även om vi befinner oss i ett planeringstadium och att nästan allt som är nu ska förändras, så måste det ju tas om hand och jag är ju fortfarande nybörjare. Men man lär så länge man lever!

För någon vecka sedan klippte jag ner daggkåpan. Den är helt galen, växer och tar över och skapar fantastiska stråk, som under blomningen blir vackert limegröna. Men sen tycker i allafall jag att det är skönt att slita bort blommorna och klippa bort nästan vartenda blad. Undertill växer det små nya blad på väg upp, så det tar inte lång tid förrän plantan blir fyllig igen.

daggkapa

Flera gånger i sommar, innan min lavendel blommade, har jag fått frågan vilken sort jag har. Jag harklar mig och erkänner att jag inte riktigt vet. Lavendeln är ju lite slumpartad i min rabatt. Inte så att jag inte har planerat för den, men jag har slitit åt mig en planta när jag varit och handlat och sen kört ner i kruka. Längre fram på säsongen har plantan sen fått flytta ner i rabatten. Nu har jag ett stort område av ljuvligaste lavendel på en plats och några enstaka plantor på andra ställen. Och nu när de blommar inser jag att jag blandat olika sorter. Men jag gillar det!

lavendel

Igår var jag på Mölnlycke Garden Center för första gången och drabbades av KÄRLEK! Dock hade jag sönerna med mig, som inte drabbades av samma känsla alls. De ville bara ha glass. Så jag rusade in, slet åt mig lite perenner som jag planerar att ha i kruka och testa att övervintra. Väl hemma insåg jag att jag inte hade någon jord och att jag faktiskt hade en kruka till som kunde fyllas med någon spännande. Om jag inte ska prova på att ha tulpaner där?? Hm…

Måste nog gjuta mig ett par krukor till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.