Solnedgången

En barbapapa i rabatten

Jag arbetar vidare på framsidan. Målet är ju som sagt snyggaste entrén i området och det går framåt, om än långsamt. Vad jag nu har gjort är att jag har förstorat rabatten till höger om entrégången och format den som en halv åtta eller en halv barbapapa. I dagsläget har jag stenar för att markera skarven, men på sikt finns planer på annat.

Jag kommer också att plantera nytt i rabatten, men jag är osäker på om jag hinner det i år. Ett litet träd och några vintergröna växter ska hälsa besökare och boende välkomna till huset.

 

fromstreet fromdoor

Flera av växterna i rabatten är nya för i år. Tidigare stod det rosor här, men eftersom det är österläge tycker jag inte att rosorna blev snygga. De som stod skuggigast blev höga och rangliga och det var egentligen bara rosorna närmast vägen som blev fina. Efter en kall vinter frös flera ihjäl och förra hösten beslutade jag mig för att överge rosidén. Det här känns som att det kommer att bli mycket bättre.

I rabatten finns mörkröd alurot, blomsterfunkia, flocknäva, jättedaggkopa, silkesnäva och jungfrunäva (tror jag). På sikt kommer jag att flytta runt lite, samt tillföra något som ger lite höjd.

Under helgen fick jag också hjälp av en son att plocka nässlor. Här ska göras nässelvatten att gödsla med!

nasslor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.