Solnedgången

Planterat träd

Arbetet med framsidan har gått vidare. I förra veckan fick jag några luckor och hamnade på olika handelsträdgårdar och handlade lite. En dag fick en järneksplanta följa med hem och en annan dag fick ett träd åka i framsätet och ett klot av idegran fick åka i bakluckan. Sen hade jag ett lopp en kväll (Midnattsloppet), så växterna fick finna sig i att vänta på plantering, eftersom jag ville vila kroppen så mycket jag bara kunde.

Sen kom äntligen söndagen och loppet var över. Då jäklar, var det planteringsdags!

front_treeJärneken och idegranen ser man lite i rabattböjen till höger. Järneken är inte formklippt alls och jag väntar lite innan jag går loss på den själv. Idegranen behöver också ansas, men ska också få tid att rota sig först.

Trädet är köpt i Mölnlycke och passar så perfekt. Det är ympat och kommer inte att bli högre, däremot kan kronan bli större. Då är det bara att gå loss med sekatören, om den mot förmodan skulle bli för stor. Sorten heter “Prunus Cistena” och har mörkt gröna blad, som är rödaktiga på baksidan. Den blommar på våren/sommaren, men det är jag egentligen inte så intresserad av, även om det inte gör något.

Jag måste säga att trädet satte pricken över i när det gäller framsidan. Det behövdes verkligen något som sköt upp i höjden lite och ihop med kloten kommer det att bli så himla bra med tiden. Sen är ju fortfarande tanken att vi ska ha en liten uteplats mot köket och den börjar ta form i Henriks huvudet. Dock blir inte projektet riktigt så lätt som vi kanske trodde från början.

Den här veckan har för övrigt gått i regnets tecken. Jag har fått överge trädgården och flytta in i syrummet. Fast det gör mig inget. Både pojkarna och jag har fått lite nya plagg och jag ser hur växterna njuter av vätan och värmen, för någon kyla är det ändå inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.