Familjen

Gammal kreativitet

En gång i tiden kunde det hända att pojkarna slet sig från skärmar, datorer, telefoner och spelkontroller och faktiskt pysslade på egen hand. Som på bilderna nedan, från 2014. De är långt ifrån bra, suddiga och inte särskilt välkomponerade, men samtidigt lite härliga ändå. Glada färger och glada kreativa barn. 

Gustav och en sur chili
Pysslar för fullt

Figurerna de gjorde var i från spelet Plants vs Zombies, som de fortfarande, flera år senare, spelar av och till. Jag tror faktiskt aldrig att de gjorde något annat av leran än dessa figurer, för de blev så fina, så ingen ville göra sönder dem och istället forma något annat. Till slut hittade jag dem i en glasslåda utan lock, under ett ordentligt lager damm.

Walle
En del av barnens alster.

Idag är det oerhört mycket svårare att släppa greppet om skärmarna och den digitala vardagen. Men i veckan har vi börjat se serien Din Hjärna på Kunskapskanalen (via SVT Play) och avsnittet om vårt digitala liv slog an. Vi fick dela upp avsnittet i två delar, för det blev lite för tufft att se. Inte bara för barnen. Att låta telefonen ligga utan att pilla på den är inte helt lätt, ens för en vuxen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.