Yoga

Det sprider sig

En fredagskväll, när jag satt i soffan och såg en Godzillafilm med Gustav, plingade det till i telefonen. Vid första anblicken tyckte jag att det såg ut som någon sorts spam, men efter att ha läst meddelandet två gånger (ibland är jag lite korkad) såg jag att det var på riktigt.

Det kom nämligen från en tjej, som startat upp en yogaverksamhet (Your Kind of Yoga) i sin källare i Floda. Nu behövde hon vikarie och hade fått mitt namn från Camilla, som höll i grundutbildningen inom Global Yoga, som jag nyligen slutfört. Jag tackade ja och ett par dagar senare åkte jag hem till henne och deltog i hennes två klasser, för att bättre veta vad som väntade veckan därpå, när hon skulle resa bort.

Hos Your Kind Of Yoga, Floda.

Och vilken dag det blev! Emma har skapat ett litet himmelrike i sin källare. Tidigare var det en inomhuspool där, som inte använts på många år och nu dolts under ett trägolv.

Lokalen är ljus med många fönster och helt ljuvlig för yoga. Dessutom finns det toalett, dusch och bastu i närheten, så Emma kan samla allt som behövs på en liten yta – bara en trappa ner från “vardagen”.

Det som skulle praktiseras var ett pass yinyoga och lite senare, ett pass Global Yoga. Jag deltog i båda passen och fick så mycket inspiration – för att inte tala om träningsvärk. Vilken tjej, alltså!

Under trägolvet döljer sig en inomhuspool.

Veckan därpå var det dags för mig. Upp tidigt (jag som älskar att sova) och med kaffe i termosmuggen körde jag genom ett dimmigt och oerhört vackert landskap upp till Floda. Med nervösa fingrar slog jag in larmkoden och kunde andas ut när jag fick besked om att larmet nu var av.

Jag ska inte beskriva detaljerna kring själva passen, mer än att det var så himla roligt! Jag var glad i hela kroppen när jag sedan lyckades larma på och körde sen via Blomsterlandet och köpte jord. Sen ägnade jag timmar i trädgården med att få plantor i jorden och njuta av doften av trädgård och höst.

Behöver jag ens förklara att jag sedan var helt galet trött? Hade jag fått göra precis som jag ville hade jag sen bara gått omkring i myskläder och inte gjort ett vettigt handtag. Men faktum var att jag hade ett pass till inplanerat, denna gång hos YogaByLink i Mölnlycke. Så det var bara att ladda om och köra 90 minuters YangYin senare på kvällen.

Om jag var trött efter det? Vad tror ni?

Strax före ett YangYin-pass i Mölnlycke

Yoga hos Your Kind of Yoga?

Bor du i Flodatrakten och önskar praktisera Yoga? Vare sig du är nybörjare eller erfaren finns kurser för Dig. Titta in på sidan Kurser för att läsa mer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.