Familjen,  Solnedgången

Ännu inte semester

Livet har ju varit lite konstigt i vår i och med Covid-19, men nu lever vi nästan som vanligt. Henrik är tillbaka på jobbet, så det är skönt. Jag har ju hela tiden varit på jobbet, även om mitt arbetsliv ser lite knasigare ut. Men det är skönt att komma till biblioteket varje dag, trots allt.

Pojkarna har sommarlov och är ju så stora nu, så de får roa sig på egen hand när vi jobbar. Walle har ibland ett “sommarjobb”, då han hjälper sin kompis’ familj att röja i sin trädgård. Han tycker att det är kul, inte bara för att han får betalt, utan också för att det märks när man jobbar. Tänk om han kunde tänka sig att jobba på samma sätt hemma?

Det hade kunnat behövas! En kall vår följdes av en varm (hittills) sommar. Under hela midsommarhelgen ösregnade det, samtidigt som det var varmt. Gissa vilken trädgård som har vuxit upp till en djungel!

Vår prunkande rabatt på framsidan.

Allt växer så att man kan höra det. Och inte bara våra växter – man kan inte gå en meter utan att råka på mördarsniglar. Jag får hysteriska vredesutbrott och blir helt gråtfärdig av hur de tar sig fram. Tidigare har mina odlingslådor varit fredade zoner, men även där drar eländet fram. Nu ska vi gå loss och sätta koppartejp överallt och se om vi kan få det lite lugnare, plus att jag sprider Snigelstopp överallt. Tycker att det fungerar lite, åtminstone. Sedan behöver jag ägna timmar åt att rensa och komma åt de där gosiga ställena som sniglarna gillar. Annars får jag väl lägga asfalt i hela trädgården. Suck.

Gustav har fått ett nytt musikinstrument. I Brasilien släppte han bomben att han ville börja spela elbas. Jag trodde inte min öron och när han sedan fick en gitarr av en kompis till Henrik tänkte vi att det skulle gå över. Det gjorde det inte, snarare tvärtom. Han spelade basriff på gitarren och har blivit allt bättre. Så för ett tag sedan gjorde vi slag i saken och beställde ett startkit för nybörjare, bestående av en elbas, förstärkare, sladdar och övrigt man behöver. Överlycklig kille har sedan ägnat rätt mycket tid åt att spela och vi vet sedan tidigare att han är taktsäker, så det låter riktigt bra. Ibland får vi nöjet att lyssna till bägge sönerna, när de spelar ihop!

Replokalen “Gillestugan”

Det är hårdrock som gäller, gärna Megadeath. Men till hösten kan det bli annat, för Gustav har fått plats på Kulturskolan för just elbas. Nu blir det inte mer fiol för honom, tyvärr. Men det här blir nog bra, det med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.