Familjen

Syntagma

För en dryg vecka sedan gick Gustav och jag på konsert. Det var egentligen Cirkus Draken som hade juluppvisning, men för första gången någonsin hade man också med musiknummer. Bandet “Syntagma” hade sitt första publika uppträdande och det var därför vi var där.

Vad är då Syntagma? Jo, det är ett rockband och består av tre killar, alla tolv år gamla. Det är M på trummor, N på bas och Waldemar på sång och gitarr.

“We will rock you”

Killarna drog igång Queens gamla “We will rock you” och fortsatte sedan med en egenkomponerad låt, där alla fick utrymme att skina. Det var trumsolo, gitarrsolo och bassolo. En härlig mix av både det ena och det andra.

Ett par dagar senare var det dags för konsert nummer två, men denna gång var det stråkorkestrarna som bjöd på julmusik. I ärlighetens namn inte deras bästa, men väldigt trevligt ändå. Nu ser vi fram emot vårens avslutningskonsert, som ska baseras på 70-talsmusik och där orkesterledaren och Waldemar diskuterar rockmusik för fullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.