Löpning,  Yoga

Det blir allt mörkare

Vi har drabbats av ytterligare restriktioner när det gäller Covid-19. Vi hade nog lite till mans halvt om halvt glömt hela grejen och börjat leva som vanligt, mer eller mindre. Så det är inte så konstigt att det blommar upp igen, men kan kännas tungt att behöva damma av allt det där igen. Så här i början av november kan många tycka att livet är tungt nog som det är. Mörkret blir gärna extra påtagligt just nu, innan vi får gå loss och tända alla fina adventsljus.

Jag jobbar vidare med mitt löpprogram och tycker att det är lite häftigt att det är “bara” nio månader kvar. Jag har brutit min runstreak och har plötsligt löpfria dagar. Då känner jag lite extra att programmet ännu inte innehåller jättemycket löpning. Jag skulle lätt kunna springa några timmar till i veckan. Men samtidigt känner jag att jag får så mycket tid till yogan och det har varit helt ljuvligt! Idag har jag yogat för åttonde dagen på raken och det känns i både kropp och själ.

Min älskade yogastudio!

I förra veckan sprang jag ett långpass på två och en halv timme. Eller sprang och sprang, jag fick gå mängder, för terrängen var extremt svårsprungen. När jag sedan kom ut vid Lilla Delsjön och kunde springa på lite mer obehindrat var det otroligt härligt och jag sprang sedan vidare in i på åttan och från fågeltornet sprang jag sedan hem. Väl hemma hade jag sprungit drygt 14 km och varit ute i 2,5 timmar. Det är långt ifrån vad som komma skall, men jag reflekterar så här:

  • Jag behöver stärka mina höfter, främst höger. Så nu är det Musslan som gäller igen.
  • Kroppen är långt ifrån redo för hur långa pass som helst, vilket kändes efter två timmar ungefär. Då fick jag arbeta på att peppa mig själv, så att jag sprang istället för att gå. Typ “Det är rakt och platt, men sen kommer en backe. Trots att jag är trött och mör i kroppen är det dit jag springer” och det funkade. Så även om kroppen tog emot så stretade jag på. Lite light-träning inför det som kommer längre fram.
  • Trots att jag vill springa mer är det nog otroligt bra att jag tar det lugnt. Kanske kan jag öka tio minuter här eller där, men skynda långsamt är jätteviktigt under den här processen.
När man inser att man bara är i början av processen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.