Löpning,  Okategoriserade,  Yoga

Runstreak

Att göra en “runstreak” betyder att man springer varje dag. För ett antal år sedan försökte jag mig på att göra åtminstone tio dagar på raken, men det blev åtta. När jag därför, i samband med grundträningskursen i början av sommaren, skulle ge mig på en “walkrunstreak” varje dag i 21 dagar, så var jag tveksam. Jag, som jobbar helger, det kommer ju inte att gå!

Så döm om min förvåning när jag springer, inte bara 21 dagar, utan hela 40! Det går nämligen att göra en runstreak och jobba helg. Man går upp en timme tidigare, helt enkelt.

Minst 20 minuter har varit målet, ihop med helst också 1,6 km, dvs ungefär en engelsk mile. Och det visar sig ju inte helt omöjligt att få till en tjugo minuter lång runda, trots att schemat kan vara ansträngt.

Det finns fördelar med att gå upp tidigt.

I somras fick jag till 40 dagar. Sen lät jag det bli semester och påbörjade en ny streak i början av augusti. Nu har jag precis noterat dag 81 och är oerhört nöjd med det.

För nu avslutar jag. Trots att målet var 100 dagar och kanske längre än så. Men jag känner att jag har lite för svårt att hålla vikten i och med allt löpande. Jag går ner för mycket och börjar snart se ut som ett vandrande skelett. Dessutom saknar jag yogan. Den har fått stryka på foten ganska ordentligt sen jag började springa. Och jag tror att den blir en oerhört viktig del i den här resan mot tio mil. Så nu, sedan i måndags, har en yogastreak har tagit sin början!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.