Löpning

Planera framåt

Jag är med i en Facebookgrupp för oss som deltar i programmet “10 månader mot 10 mil” och otroligt många av dem har redan anmält sig till UltraVasan 90 km 2021. Även om jag lockas av tanken är jag inte alls redo att anmäla mig. Vad som helst kan hända och just nu känns det lite osäkert om det alls blir något.

Därför går jag ibland och funderar på om jag skulle kunna springa 45 km någonstans, bara för att testa. Men det har inte varit helt lätt att komma på någonstans att springa, något som är görbart.

Men så kom jag på våra vandringsleder! Vi har ju flera stycken att tillgå! Bohusleden, Gotaleden och Vildmarksleden, för att nämna några. Och när jag sedan läst på lite ser jag att exempelvis Vildmarksleden skulle passa perfekt! Den går från Hindås station ungefär och slutar i Skatås. Sträckan är 42 km lång – men sedan ska ju jag ta mig hem också! Och vips, så har jag gjort en ultramara!

Där har jag en tanke att leka med! Packa en ryggsäck med allt möjligt som behövs, ta tåget till Hindås och sedan springa hem. Jag tänker ha den här idén som en drivkraft och lockelse. Kanske göra den här utflykten i maj? Lugnt och stilla och med hela dagen på sig? Börja tidigt och sedan mata på.

Det är lång tid kvar, vilket är skönt. Särskilt just nu, när jag dessutom är sjuk. Förmodligen inte Covid, utan helt klassisk förkylning, men jag stannar hemma i sängen. Det lär ta ett litet tag innan jag är på benen och såpass stark så att jag kan springa igen. Men jag längtar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.