ExDesign

Korsstygnsbroderi

För ett par år sedan köpte jag ett broderi på loppis, som jag påbörjade och sedan lade åt sidan. I höstas plockade jag upp det igen och bloggade om det här.

Jag jobbade på det där broderiet lite av och till hela hösten och till slut var det klart – strax efter första advent. Då skulle ju projektet monteras och göras klart att hänga på dörren.

Jag började med att pressa remsan och sedan hitta mitten, så att jag kunde klippa en flik.

För att sedan vara säker på att inga trådar skulle börja nysta upp sig pressade jag mellanlägg över hela baksidan. Sen klippte jag en baksida bestående av röd lakansväv. Den nålade jag sedan, räta mot räta, och sydde sedan fast med maskin. Jag lämnade dock öppet i ovankanten.

Sen var det dags att vränga hela spektaklet. Det tog sin lilla tid och jag tog hjälp av en ganska trubbig trästicka.

Väl vrängt pressade jag igen och klippte så att ovankanten blev rak och fin.

Här hade jag kunnat nöjda mig, men jag beslöt att jag ville ha ett rött kantband runt.

Så det var till att nåla, pressa och sedan noga och försiktigt sy fast bandet hela varvet runt. Sen sydde jag på en liten klocka i snibben längst ner och två öglor att fästa en grillpinne i, med ett snöre.

Och äntligen var det klart! Jag är jättenöjd och det var med lite sorg som jag plockade ner den från dörren förra veckan. Men nästa år kommer den upp igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.