ExDesign,  Vega

Sängöverkast

I höstas fick Gustav en ny säng, en “vanlig” efter att han haft loftsäng. Plötsligt blev det viktigt att kunna bädda och när jag föreslog att jag skulle sy ett coolt överkast fick jag nobben direkt. Det gröna överkastet från Ikea fick duga, tyckte sonen.

Sen visade det sig att det där överkastet var lite i sladdrigaste laget och inte så lättbäddat som Gustav önskade. Så en dag kom han buttert och meddelade att jag visst fick sy ett överkast, men att det skulle vara i jeanstyg, annars fick det vara.

Sagt och gjort.

I monteringstagen

Jag vet inte hur många par gamla jeans som har inkluderats i täcket, plus en del jeansstuvar. Det är så galet roligt att montera, sy en lapp här och en där och se hur det växer fram. Jag sydde åtta rutor i formatet 60 x 60 cm, som jag sedan monterade med vadd och en baksida. Baksidan kunde jag inte heller bara låta vara, utan den blev också ett slags lapptäcke.


Här ser man lite av baksidorna, i svart med gröna och lila inslag.

Här ska jag också montera ihop två rutor. Jag gör detta för att kunna quilta ihop en bit i taget och inte behöva ha ett helt täcke i maskinen när jag ska sy mina quiltsömmar. Jag ska se om jag någon gång kan göra en manual för hur jag gör, för det fungerar jättebra.

Här syns lite hur baksidan blir, efter att jag sytt quiltsömmarna på framsidan.

Jag kan inte frihandsquilta, även om jag ibland testar. Därför gör jag det så enkelt som möjligt. På med övermatar-foten och så syr jag först i diket, dvs i alla sömmarna och sen syr jag diverse linjer över de större rutorna. Enkelt och snyggt.

Första gången täcket ligger på sängen

Här har jag lagt täcket på sängen. Det är inte klart ännu (blir det någonsin klart?), för jag ska ha en kant runt om. Men man kan ana linjerna jag har sytt i rutorna.

Väl på plats var Vega uppe på sängen direkt, för att kanske sätta sin doft på täcket.

Gustav har muttrat ett tack och har då och då faktiskt bäddat helt frivilligt. Han är inte de stora ordens man (pojke), men jag är rätt säker på att han gillar överkastet. Jag gillar det jättemycket och är supernöjd!

Vår kattflicka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.